Порошенко заявив, що прибуде на допит до ДБР 28 лютого

Народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив, що самостійно прибуде на допит до Державного бюро розслідувань 28 лютого як свідок.

«Наголошую – завтра я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані. Попри те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, прозоро сформованого за участі міжнародних експертів, яким визнано, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування. Влада не здатна дати людям хліба. Тому на завтра режисери «95-го кварталу» підготували шоу», – зазначив Порошенко у Facebook.

Він назвав рішення суду про примусову доставку на допит до ДБР «незаконним» і пообіцяв довести це в Європейському суді.

За даними ЗМІ, провадження відкрите за статтями 364, 367 та 376 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, службова недбалість, втручання в діяльність судових органів).

Виконувачка обов’язків директора ДБР Ірина Венедіктова заявляла, що Порошенко 30 раз не прийшов на допит, тому бюро підготувало пакет доказів для силового приводу.

У відповідь адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що на Венедіктову подали позов до суду з вимогою спростувати цю заяву.

Ще новини

Leave a Comment